Reisverslag SubAqua in Las Vegas – Maart 2017: deel 3, Hoofdpijn, poker en craps in Excalibur

0

Om 4 uur word ik wakker, geen idee waarom. Helaas ben ik klaarwakker en lukt het niet om weer in slaap te vallen. He bah, hoe kan dat nou, ik voel me nog wel zo moe. Het is wat het is en ik besluit om aan te slag te gaan voor mijn werk, dan is dat ook maar weer gedaan.

Medicatie innemen tegen hoofdpijn

Tegen zeven uur is zo’n beetje alles voor mijn werk gedaan, mooi, hoef ik me daar vandaag ook niet meer druk over te maken. Ik merk dat ik behoorlijk duf ben in mijn hoofd, en een gevoel van hoofdpijn begint de kop op te steken. En dat zonder een druppel alcohol te hebben gehad, nee dit komt door het slaaptekort. Vervelend want deze klachten monden bij mij vaak uit in migraine achtig verschijnselen, erg vervelend. Gelukkig ben ik hier op voorbereid. Ik neem de nodige medicatie om de klachten te bestrijden en duik weer in bed. Slapen lukt niet, maar zo zijn de klachten wel eerder onder controle.

Slecht weer in Las Vegas

Ik was eigenlijk van plan om naar het park bij de Tmobile arena te gaan, want daar ben ik nog niet geweest. Maar dat gaat zo niet lukken. Gelukkig ziet het er buiten ook niet echt uitnodigend uit, het is bewolkt en het lijkt er op dat het regent/heeft geregend. En er staat ook nog een stevige wind. Daarnaast heb ik nog tijd genoeg deze vakantie om daar naar toe te gaan.

Na wat uurtjes op bed voel ik me dan toch ook weer een stuk beter. Ik maak me klaar om de deur uit te gaan. Het is inmiddels een uur geweest dus ik loop meteen naar Excalibur om te gaan pokeren. Buiten gekomen merk ik dat de wind nog behoorlijk stevig is, maar wel minder ivm gisteren. Ondanks de redelijke voorspellingen vind ik het toch behoorlijk fris. Ik ben blij dat ik mijn vest heb aangetrokken.

Geen poker in Excalibur, dus dan maar craps

In de pokerroom van Excalibur aangekomen sta ik een beetje verbaasd te kijken, er is helemaal geen spread limit tafel aan het spelen. Dat op vrijdag op dit uur?? Ik laat me op de wachtlijst zetten en loop terug naar de tafelspelen. Het is hier best druk, zo ook rond de crapstafels, er zijn er zelfs drie geopend.

Ik heb geluk, er komt net een mooi plekje vrij aan een vrij enthousiaste tafel. Dit keer zijn de dames behoorlijk in de meerderheid en deze vrouwelijke shooters doen het goed! Na een klein uurtje aan deze tafel is mijn inzet verdubbeld.

Welkom bij Excalibur Las VegasOpgestaan is plaats vergaan

Ik neem mijn winst en ga weer naar de pokerroom om te kijken of er nu meer actie is. Helaas is het zo dat ze vanuit de pokerroom niet meer op de casinovloer mogen om laten roepen wie er van de wachtlijst aan de beurt is. Je bent dus verplicht om zelf dit in de gaten te houden. Is het je beurt en kom je niet opdagen op de oproepen in de pokerroom, wat je dus ook alleen daar kunt horen, dan halen ze je van de lijst. Erg vervelend, vindt ook de staff van de pokerroom. Helaas is het van hogerhand opgelegd en heeft hun protest niet geholpen.

Inmiddels staan er wat meer mensen op de wachtlijst en zal er vrij snel een tafel voor de spread limit geopend worden. Al snel kunnen we met een zestal mensen plaatsnemen. Zoals vaak vult de tafel zich daarna helemaal. Als er eenmaal gespeeld wordt lijken mensen sneller geneigd om ook aan te schuiven.

Gratis koffie bij Starbucks ‘on the house’!

Gratis koffie bij StarbucksIk heb zin in koffie en loop naar de brush en vraag haar om mijn comps. Ze vraagt waar ik ze voor nodig heb. Nadat ik haar verteld heb dat ik naar Starbucks ga, geeft ze me mijn Mlife kaart terug en pakt een coupon uit de la. Ik mag voor niks een koffie gaan halen, waarbij ze met gedempte stem zegt, ‘only because you’re one of our favorites ‘.

We hebben een gezellige tafel, er wordt volop gekletst en gelachen. Wat betreft het kaarten is er een ding te vermelden: mijn azen worden gekraakt, dus ik mag weer een draai aan het wiel geven. Tot dusver heb ik nooit zo veel geluk en draai ik ongeveer het gemiddelde, dat is zo’n 20-30. Ik loop naar een van de delers en vraag haar om me wat geluk te geven. Ik krijg een doublehanded box.

Ik mag weer aan het wiel draaien

Ik loop naar het wiel en geef er een flinke draai aan. Ik blijf ik niet kijken wat er gebeurt, maar loop terug naar mijn plek, want het spel gaat gewoon verder. Ik kijk naar mijn kaarten en er breekt een luid gejuich los aan mijn tafel. Blijkbaar heb ik een mooi resultaat behaald. Ik draai me om en zie dat de pijl op een mooi bedrag van 75 dollar staat, lekker. Dit zorgt dat ik weer een beetje plus kom te staan.

Helaas gaat het de rest van de dag niet zo heel lekker met poker. Als ik moe ben, sta ik op van de tafel en loop met mijn chips naar de pitt om ze in te wisselen. Ik zeg tegen de brush, dat ik al mijn winst aan de pit geef vandaag. Hij kijkt me met grote ogen aan. Hij begint te lachen als ik de dollar die ik nog extra heb op de toonbank leg.

Ik loop terug naar Hooters en ga meteen naar mijn kamer. Tijd voor rust. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

De volgende dag – lekker uitgerust

Hèhè, eindelijk redelijk lang geslapen. Meestal lukt me dat niet, zoals ook de vorige nacht, maar vannacht toch een uurtje of zes weten te pakken. Ik heb geen zin om vandaag wat bijzonders te doen. Zo gauw ik klaar ben ga ik naar buiten en loop het stukje naar Excalibur.

Wandelen op de Las Vegas StripHet is vandaag lekker weer, dus ik geniet van de wandeling en het uitzicht. Als ik bij Tropicana kom, zie ik twee mensen worstelen om een selfie te maken met New York New York op de achtergrond. De vrouw buigt haar arm op alle mogelijke manieren om een goede foto te maken. Ik loop naar ze toe en biedt aan om de foto voor ze te maken. De foto’s worden met een grote lach goed bevonden en ik word uitgebreid bedankt.

Ik loop weer verder naar Excalibur en de pokerroom. Daar aangekomen mag ik al snel aanschuiven aan de pokertafel. Het is vandaag een vrij timide tafel. Er wordt niet veel gesproken. Maar ik vind het prima, ik ben ook nog een beetje duf. Zo kan ik rustig verder ‘wakker’ worden.

Gekraakte azen leveren mij 50 dollar op

Al vrij snel krijg ik azen. Het lukt om ze voor een klein bedrag te laten kraken, dus ik mag weer een keertje aan het wil draaien. Dit keer iets minder goed ivm gisteren, maar nog steeds beter als gemiddeld, een mooie 50 dollar. Ik vraag de brush of ik deze bonus in cash mag hebben, want dan hoef ik het niet op tafel te zetten. Ik heb nog genoeg chips om mee te spelen, dus berg ik dit bedrag lekker op.

Later op de dag krijg ik nog een keer azen. De flop geeft meteen 3 harten en ik heb niet de aas van harten, dus het ziet er goed uit om mijn azen gekraakt te krijgen. Helaas wordt er nogal geraised, dus zou ik liever de pot winnen. Op de turn komt de aas van harten. Nu is mijn hand wel zeker gekraakt. Er wordt gebet, maar ik moet wel callen. Maar voordat de laatste speler zijn actie kan maken worden de burncard en de river al gedraaid.

De river paired het bord, dus ik maak een mooie fullhouse, maar omdat de speler zijn actie nog niet heeft gemaakt wordt de rivercard weer terug in het dek geshuffeld en natuurlijk komt er nu geen goede kaart voor mij. Het was een dikke pot, dus dit is wel erg zuur. Ik draai nog aan het wiel waar ik een whooping 25 dollar hit.

Leuke pokerdag gehad

Ondanks alles kan ik de avond aan de pokertafel toch nog met wat winst verlaten. Ik besluit om nog even aan de crapstafel aan te schuiven. Helaas blijken de tafels nogal ‘koud’ te zijn. Ik ben dan ook vrij snel door mijn inzet heen en besluit maar lekker naar mijn kamer te gaan voor een goede nachtrust.

SubAqua in Las VegasAangekomen bij de liften naar de kamers in Hooters, staat er een grote groep mensen te wachten. Het lijkt er op dat de liften niet werken. Na vijf minuten is er nog steeds geen lift. Ik loop naar de receptie om te vragen of ze al weten dat de liften niet werken, maar blijkbaar heeft nog niemand de moeite genomen om het te laten weten. De receptioniste laat me terug lopen naar de liften, waarvan er eentje ook al snel arriveert.

Ik vind het wel raar dat er dan niemand is die er aan denkt of de moeite wil nemen om naar de receptie te lopen en iets te melden. Er waren een aantal mensen die toch al een kwartier stonden te wachten…Op mijn kamer aangekomen besluit ik om alvast mijn koffer zover in te pakken, dat scheelt morgenvroeg weer wat tijd. Daarna is het tijd om lekker te gaan slapen.

Overzicht reisverslagen SubAqua in Las Vegas Maart/April 2017

Deel 1 – Van Schiphol via Houston naar Las Vegas
Deel 2 – Bagage kwijt, inchecken Hooters, de Strip op, poker in Excalibur en een oude bekende
Deel 3 – Hoofdpijn, slecht weer, poker en craps in Excalibur

Delen.

Over de auteur

SubAqua

Hoi! Ik ben SubAqua en ik ben een vrouw van middelbare leeftijd, getrouwd en ik heb twee kinderen. In oktober 2009 ben ik voor het eerst met vrienden mee geweest naar Las Vegas en dat vond ik zo leuk dat ik sindsdien elk jaar afreis naar deze geweldige stad. Met mijn reisjes heb ik veel lokale spelers en croupiers leren kennen. Ik ben er nu in totaal 10 keer geweest en sommige contacten zijn uitgegroeid tot vriendschappen. Las Vegas voelt echt als een tweede thuis voor mij. In mijn reisverslagen neem ik jullie graag mee in mijn belevingen in Las Vegas en omstreken.