USA – ESTA-formulier

ESTA aanvragen voor Las VegasESTA aanvragen

Vul voordat je naar de Verenigde Staten afreist (als je uit Nederland komt) ruim van tevoren het ESTA-formulier in. Als je dit niet of verkeerd doet kom je de Verenigde Staten namelijk niet in. Dus wil je een ESTA aanvragen houd hier dan rekening mee!

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) formulier invullen

Het invullen van het ESTA-formulier heeft voornamelijk als doel om de veiligheid in de Verenigde Staten te vergroten. Je moet onder andere je naam, paspoortnummer en verblijfplaats invullen. Daarnaast moet je een aantal vragen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoorden.

DUBBEL CHECK ALLE GEGEVENS!

Dubbel check alles. Als er een spelfout in je naam zit of je hebt een fout paspoortnummer ingevuld kan dit voor veel vertraging en problemen zorgen. Een veel gemaakte fout is het schrijven van de letter ‘O’ terwijl het het cijfer ‘0’ moet zijn. Let hier dus goed op! Als je op vakantie gaat kan je met dit formulier maximaal 90 dagen in de VS verblijven.

Voorbeeld van een ESTA-formulier

Voorbeeld van een ESTA-formulier

Kosten ESTA-formulier

Het invullen van een ESTA-formulier kost 14 dollar. Om de betaling te voltooien is het belangrijk om een creditcard te hebben. Het ingevulde formulier is dan twee jaar geldig.

Klik hier om je ESTA-formulier in het Nederlands in te vullen.