Winkelen in Las Vegas

Winkelen in Vegas: Van 3e klasse bagger tot 1e klas luxe

In Las Vegas kan je allerlei soorten winkels vinden in verschillende segmenten. Je hebt de keuze uit de duurste merken zoals Gucci, Louis Vuitton en Dolce & Gabbana. Je kan ook voor een paar dollar al inkopen doen. Er zijn een aantal bekende ‘shopping malls’, deze zal ik hieronder beschrijven.

Caesars Palace Forum ShopsCaesars Forum Shops

In deze shopping mall kan je terecht voor eerste klas eten, kleding en sieraden. Het winkelcentrum bevindt zich, hoe kan het ook anders, in Caesars Palace. De shopping mall heeft een oppervlakte van 51.000 vierkante meter, heeft maar liefst 160 winkels en 13 restaurants en is het meest succesvolle winkelcentrum van heel het land.

Je vindt hier merken als: Burberry, Christian Dior, Dolce & Gabbana, Fendi, Gianni Versace, Gucci, Hublot, Louis Vuitton, Salvatore Ferragamo, Tiffany & Co. en Valentino.

The Miracle Mile Shops Las VegasThe Miracle Mile Shops

Dit winkelcentrum bevindt zich naast het Planet Hollywood Hotel & Casino. Het is het op twee na grootste winkelcentrum van de stad. Met maar liefst 44.129 vierkante meter aan winkelgebied, 140 winkels en 15 restaurants is er voor elk wat wils.

Je kunt hier terecht voor de merken: Foot Locker, H&M, Victoria’s Secret, Sugar Factory, Swarovski, United Colors of Benetton, The Body Shop en Houdini’s Magic Shop.

The Grand Canal Shoppes Las VegasThe Grand Canal Shoppes

Het paradepaardje van The Venetian en Palazzo. Omringt door Italiaanse invloeden, een dak met geschilderde wolken en gondola’s kan je hier ook terecht om te winkelen. Het gebied is 46.000 vierkante meter groot en geeft je de gelegenheid om uitgebreid een kijkje te nemen in de 140 winkels en restaurants.

In 2008 bezochten meer dan 20 miljoen mensen deze shopping mall en The Grand Canal Shoppes was daarmee één van de meeste bezochte winkelcentra van de Verenigde Staten. Je kunt hier de volgende winkels vinden: SoHo, Lior, Landau, Harley Davidson, David & Goliath, Caché, Brookstone en Ancient Creations.

ARIA Crystals Shopping MallCrystals

Het winkelcentrum Crystals in het ARIA CityCenter is in december 2009 voor het eerst open gegaan. Met een winkeloppervlak van 46.000 vierkante meter vind je hier exclusieve merken die de nieuwste mode verkopen.

Ook kan je hier terecht voor sieraden en kunst. Als je zin hebt om wat te eten dan kan dat in één van de 7 restaurants. Zelfs als je niks koopt is het Crystals-gebouw ontzettend mooi om eens doorheen te lopen. Het heeft een bijzondere architectuur, mooie tuinen en fonteinen.

Je vindt hier de volgende merken: Cartier, Christian Dior, Versace, Fendi, Gucci, Kiton, Louis Vuitton, Porsche Design Group, Prada en Pucci.

Giftshops – Veel voor weinig

Naast de exclusieve winkels heeft Las Vegas ook voor de mensen met een kleiner budget een uitkomst. Er zijn ontzettend veel souvenir- en giftshops te vinden op de Las Vegas Strip. Normaal gesproken zit er op elke hoek van de straat wel eentje. Vaak ziet de winkel er van de buitenkant niet erg mooi uit, maar je kunt hier vaak al voor een paar dollars een T-shirt kopen. Je kan er ook terecht als je nog wat goedkope Las Vegas souvenirs en hebbedingetjes wilt kopen als aandenken van je reis naar de leukste stad van de wereld.