Taxi’s in Las Vegas

Het nemen van een Taxi in Las Vegas

Stel je komt na een lange reis vermoeid aan op McCarran Airport in Las Vegas, wat is dan lekkerder om je (voor onze begrippen relatief goedkoop) te laten vervoeren door een taxichauffeur?

Bagage claim

Als je aankomt word je vanzelf naar het “Bagage claim” gebied geleid. Heb je eenmaal je koffer gepakt dan ga je naar buiten en zie je een hele lange rij staan voor de taxi’s. Er zijn 10 standplaatsen met elk een eigen nummer. Omdat de medewerkers er voor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid hoef je niet al te lang te wachten. Taxi’s zijn er in overvloed, zeker op het vliegveld!

Wees alert!

Taximeter Las VegasToch moet je goed opletten want de meeste taxichauffeurs in Las Vegas proberen om te rijden om zodoende een hogere taxiritprijs te krijgen. De bekendste chantagetruuk is om via de ondergrondse tunnel van het vliegveld te rijden, maar als je zoals de meeste toeristen naar de Las Vegas Strip wil is dat een heel eind om.

Longhauling

Men noemt het ook wel “longhauling”. Officieel moet de taxichauffeur altijd de kortste weg voor je kiezen dat gebeurt lang niet altijd. Kijk op deze site voor de gemiddelde prijs van een ritje.

Regels

Bij elk Hotel & Casino aan de Strip en Downtown is er wel een taxistandplaats. Vaak zie je de rij taxi’s al staan als je het gebouw uitloopt. Officieel kan je alleen een taxi krijgen als je netjes bij een hotel in de taxirij wacht. Je kan niet zomaar op straat een taxi “hailen” als je niet bij een taxistandplaats staat. Als je off Strip iets wil gaan bezoeken en je hebt geen auto gehuurd, bedenk dan dat je vaak een taxi van tevoren moet bellen om je op te halen want off Strip staan ze niet in de rij om je weg te brengen.

Een aantal tips:

  • Als de chauffeur vraagt hoe vaak je in LV bent geweest zeg dan vooral niet dat het je eerste keer is.
  • Zeg tegen de taxichauffeur voordat hij weg rijd naar welk hotel je wilt en zeg “no tunnel please”.
  • Print voordat je op reis gaat deze pagina uit zodat je een idee hebt hoeveel een taxirit ongeveer gaat kosten.
  • Als je een relaxte chauffeur hebt die je zonder problemen naar je hotel rijdt tip hem dan altijd 10% tot 15%. In the United States is het heel normaal om te tippen voor service en klantvriendelijkheid. Officieel hoeft het niet, maar als je niet tipt word je raar aangekeken en zijn ze vaak niet blij.
  • Als je denkt toch opgelicht te zijn onthoud de datum, het tijdstip, de plek waar je op dat moment bent, de naam van het taxibedrijf en het taxinummer. Bij de Nevada Taxicab Authority kan je je klacht kwijt. Je moet een formulier invullen en vaak krijg je dan je geld terug en krijgt de taxichauffeur een dikke boete.

Taxichauffeurs op Twitter

Een aantal ‘Las Vegas cabbies’ zoals @HackingVegas en @Vegas_Cabbie zit ook op Twitter. Als taxichauffeur kom je soms de gekste dingen tegen op de weg en het is altijd leuk om hun verhalen te lezen. Ook kan je bij hun via Twitter een ritje al van tevoren boeken. Taxichauffeur en twitteraar @LVCabChronicles heeft zelfs een tijd lang een blog bijgehouden over wat hij allemaal heeft meegemaakt in Las Vegas.

‘Dan the Man’

De taxiwereld in Las Vegas is zó groot dat je soms wel eens een knettergekke taxichauffeur kan tegen komen. De man in dit filmpje hieronder past daar zeker bij. Men noemt hem ook wel “Dan the Man”. Hij jongleert vaak voor zijn passagiers. Hij heeft zelfs een compleet Youtube-kanaal.