Geld in Amerika en Las Vegas

Dollars in Las VegasDollars

In de Verenigde Staten betaal je met dollars. Deze biljetten zijn groen en hebben hetzelfde formaat. Let dus goed op wat voor biljet je aan iemand geeft!

Euro’s omwisselen naar dollars

Het beste is om je euro’s al in Nederland om te wisselen naar dollars. Er zijn verschillende wisselkantoren aanwezig op vliegvelden zoals het GWK. Bij het GWK zijn de rates echter stukken lager dan de huidige wisselkoers. Je krijgt dus een stuk minder waar voor je geld dan wat het zou moeten zijn.

Wisselkantoor Pott Change

Pott Change op het Damrak in Amsterdam geeft één van de beste rates in heel Nederland. Hier krijg je dus relatief gezien de meeste dollars voor je euro’s. Pott Change berekent geen kosten of commissie en is 7 dagen per week tot 20.30 geopend. Het is dus zeker de moeite waard om daar even langs te gaan als je een keer in Amsterdam bent!

Bankpas en creditcard

Als je geld snel op raakt kan je natuurlijk ook pinnen met je bankpas. Vaak betaal je dan wel wisselkoerskosten en transactiekosten. Vraag je eigen bank hoe dit precies zit. VISA en Maestro worden bijna overal geaccepteerd.

Let op: Sinds kort kan je bij sommige Nederlandse banken niet meteen pinnen buiten Europa. Dit is om fraude en phishing te voorkomen. Meestal moet je op de website van de bank een knop uit- of aanzetten als je buiten Europa wilt pinnen. Het kan handig zijn om hier even naar te kijken voordat je op reis gaat.

Maximum bedrag per dag

Vaak kan je maximaal 300 tot 500 euro pinnen per dag. Gebruik nooit je creditcard om te gaan pinnen in de casino’s, dit kost je onnodig veel geld. Je creditcard is vooral handig om te gebruiken bij het betalen van kleding, eten, et cetera.

Voldoende geld

Zorg altijd voor voldoende geld als je op reis gaat. Je kan soms in rare situaties terecht komen. Een extra bankpas of creditcard kan dan altijd handig zijn.