Een auto huren in Las Vegas? Met deze 9 tips weet je alles

Veel toeristen willen tijdens hun vakantie een auto huren in Las Vegas. Dat is begrijpelijk, want met een gehuurde auto kun je gaan en staan waar je maar wilt en je bent niet afhankelijk van dure taxi’s. Daarnaast staat de Verenigde Staten bekend om zijn goedkope huurauto’s en dat is ook in Las Vegas een feit. Toch is het belangrijk om goed te weten waar je precies op moet letten wanneer je een auto gaat huren in Las Vegas. Je komt dan niet voor verrassingen te staan. In dit artikel vertellen wij je daar alles over.

Waar kan ik in Las Vegas een auto huren?

In de stad Las Vegas zijn er tientallen locaties te vinden waar autoverhuurbedrijven zijn gevestigd. Toch is er één centrale plek waar je het makkelijkst, goedkoopst en het snelst een auto kunt huren in Las Vegas.

McCarran Rent-A-Car-Center – Vlakbij het vliegveld

Die plek heet McCarran Rent-A-Car Center en dat zit naast het vliegveld van Las Vegas. Je kunt dus heel makkelijk een auto huren op het vliegveld van Las Vegas als je net bent geland en je de bagage hebt opgehaald. Je hoeft niet bang te zijn dat je voor een dichte deur komt te staan als je ’s nachts aankomt. Het autoverhuur gebouw is 24 uur per dag open.

Auto huren in McCarran Rent-A-Car Center

Rent-A-Car Center – Alle autoverhuurders op één plek

Bekende bedrijven bij wie je een auto kunt huren in Las Vegas zijn onder andere: Hertz, Avis, Alamo, Dollar, Enterprise, Firefly en Thrifty. Deze bedrijven zijn allemaal naast elkaar gevestigd in het gebouw. Als de reservering is bevestigd aan de balie kun je naar beneden lopen en kom je op het grote wagenpark terecht. Vervolgens mag je een auto uitkiezen die in jouw geboekte klasse valt. Op de website van Expedia kun je terecht voor een mooi overzicht van de autoverhuurbedrijven en kun je ook de prijzen met elkaar vergelijken.

Bekijk en vergelijk prijzen

Auto huren in Las Vegas - shuttlebus

Deze bus vervoert je gratis naar je autoverhuurbedrijf

Gratis shuttlebus

Het vliegveld van Las Vegas ontvangt jaarlijks meer dan 45 miljoen toeristen. De faciliteiten zijn daarom erg goed en klantvriendelijk.

Zo is er een gratis shuttlebus die je binnen een paar minuten van het vliegveld naar het McCarran Rent-A-Car-Center brengt. Elke 5 minuten vertrekt er een bus, dus je hoeft niet lang te wachten als je er net eentje hebt zien vertrekken. Erg handig!

Online een auto huren – Of ter plekke aan de balie?

Als je al ruim van tevoren weet dat je een auto wilt gaan huren in Las Vegas, dan is het normaal gesproken een stuk goedkoper om online een auto te huren dan ter plekke aan de balie. Je kunt heel makkelijk boeken via de populaire online autoverhuur website Expedia.nl, die je meteen een mooi overzicht geeft van de verschillende autoverhuurbedrijven, de prijzen en de verschillen.

Wanneer je op de bonnefooi op een autoverhuurbedrijf afstapt ga je waarschijnlijk een stuk meer betalen. Het aanbod is dan meestal een stuk minder. De regel: hoe later je boekt, hoe hoger de prijs, gaat net als bij hotelkamers, ook op bij het huren van een auto.

Bekijk en vergelijk prijzen

Welke soort auto’s kun je huren in Las Vegas?

Het is mogelijk om verschillende soorten auto’s te kiezen. Daarbij gaat het vooral om de grootte, of het uiterlijk van de huurauto. Hoe groter of hoe bijzonder de auto, hoe meer je betaalt. Gelukkig heb je veel opties en kun je afhankelijk van je budget, bijna altijd wel een auto vinden die bij je budget past.

Auto huren in Las Vegas - Welke opties zijn er?

Er zijn verschillende opties mogelijk

Vaak kun je kiezen uit: Economy, Compact, Mid-size, Standard, Premium, Luxury, SUV, Cabrio en nog een aantal andere klasses. Economy en Compact zijn veruit de goedkoopste opties in Las Vegas.

Hint: Bekijk goed of de auto die je wilt huren airconditioning heeft. Zeker in de zomermaanden kan het makkelijk 40 graden worden en kan een airco goed van pas komen.

Goedkope auto huren in Las Vegas?

Ben je van plan om een goedkope auto te huren in Las Vegas? Kijk dan vooral naar de autoklasse Economy en Compact. Zoals hierboven al gemeld zijn dit de goedkoopste opties en die zul je ook als eerste tegenkomen wanneer je bij een online boekingssite selecteert op de prijs van laag naar hoog.

Luxere auto voor kleine meerprijs

Toch moet je goed opletten: soms is het namelijk beter om te kiezen voor een net iets duurdere klasse, omdat een auto huren in Las Vegas toch al zo goedkoop is. Vaak kun je al een grotere, comfortabele en luxere huurauto rijden voor een paar tientjes meer. Zeker als je de huurauto ook nog eens deelt met je reisgenoot vallen de extra kosten bijzonder mee. Hoe dan ook blijft dit natuurlijk een persoonlijke keuze en moet je jezelf afvragen of je die luxe of ruimte voor die meerprijs überhaupt wel nodig hebt.

Bekijk en vergelijk prijzen

Let op bijkomende kosten!

Voor toeristen die een auto willen huren in Las Vegas is het erg onduidelijk wat je nou precies betaalt en wat je voor die prijs krijgt. Als je bijvoorbeeld een auto huurt via Expedia dan kun je altijd gratis annuleren, mag je een onbeperkt aantal kilometers rijden, ben je verzekerd en krijg je de all inclusive prijs te zien. Er komen dus geen andere kosten bij.

Als je een auto huurt via de autoverhuurbedrijven zelf of andere boekingswebsites dan kan de getoonde beginprijs heel laag zijn. Door verzekeringen en allerlei andere opties kom je uiteindelijk alsnog op een veel hogere prijs uit. Juist door in eerste instantie een hele lage prijs aan te bieden proberen de bedrijven klanten te lokken. Je moet dus heel goed kijken wat inbegrepen is bij de prijs en of dat ook echt de totaalprijs is.

Een Ford Mustang huren is een mooie optie

Een Ford Mustang huren is een mooie optie

Extra opties – 2e bestuurder, pechhulpdienst en verzekeringen

Ook proberen de meeste autoverhuurbedrijven je nog met extra kosten op te zadelen als je bij hun aan de balie komt om de auto op te halen. Ze proberen je over te halen tot het nemen van extra opties. Denk dan bijvoorbeeld aan de auto pechhulpdienst (Roadside Assistance), het huren van een navigatiesysteem, verzekeringen voor je persoonlijke bezittingen of de optie voor een tweede bestuurder.

Opties auto huren Las Vegas

Extra opties

Zijn deze opties wel nodig?

Wat is de kans dat je huurauto kapot gaat, terwijl huurauto’s normaal gesproken altijd goed worden onderhouden? Wat heb je aan een navigatiesysteem als je zo’n systeem al op je mobiele telefoon hebt? En wat is de kans dat er wordt ingebroken in de huurauto en je toevallig je laptop daarin laat liggen?

Voorkom onnodige en dubbele verzekeringen

Je moet je dus goed afvragen wat je belangrijk vindt en wat niet, want hoe meer opties je neemt hoe duurder de huurauto wordt. Het is natuurlijk fijn om 100% met een zeker en veilig gevoel de weg op te gaan terwijl je op vakantie bent, maar doorgaans dekt je eigen reisverzekering al veel zaken. Het is zou zonde zijn om je dubbel te laten verzekeren. Lees je reisverzekering dus goed door voordat je een auto gaat huren, zodat je weet wat wel en wat niet verzekerd is.

Een auto huren blijft altijd een risico

Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen kun je de opties nemen. Dan nog blijft het de vraag of je later geen problemen krijgt als je een auto-ongeluk krijgt. Niemand leest de kleine lettertjes en soms staan er in de algemene voorwaarden belachelijke uitsluitingen. Je blijkt dan toch niet verzekerd te zijn, terwijl je dat wel verwachtte. Dit geldt overigens niet alleen voor het huren van een auto in Las Vegas, maar in de hele autoverhuur branche. Wanneer je een auto huurt blijft er toch altijd een bepaald risico bestaan, ondanks dat je denkt dat je voor alles verzekerd bent. Hier is gewoonweg niets aan te doen.

Auto huren in Vegas en je bent jonger dan 25 jaar

In de Verenigde Staten en dus ook in Las Vegas is het zo geregeld dat je veel meer geld betaalt aan autoverzekeringen wanneer je jonger bent dan 25 jaar. Een auto huren in Las Vegas is daardoor een stuk duurder. Je betaalt soms wel twee keer zoveel vergeleken met iemand die 25 jaar of ouder is.

Bekijk en vergelijk prijzen

Huurauto terugbrengen in Las Vegas

De reis zit er op en je wilt je auto terug brengen? Kijk dan goed hoe het zit met het tanken in Las Vegas. De meeste autoverhuurbedrijven hebben de regeling dat de auto met een volle tank weer afgeleverd moet worden. Naast het McCarrant Rent-A-Car Center heb je een tankstation zitten en het zal je vast niet verbazen dat de benzineprijzen nou juist daar een stuk hoger zijn dan bij andere tankstations.

Tanken in de Verenigde Staten en Las Vegas – Hoe werkt het?

Auto tanken in Las VegasMeteen tanken in de Verenigde Staten en Las Vegas is niet vanzelfsprekend en ze doen een stuk moeilijker dan in Nederland. Je moet eerst naar de tankshop en betalen voor een X aantal liters benzine of diesel.

Daarna wordt de pomp pas vrijgegeven en loop je terug naar de auto om te tanken. Als je minder liters hebt getankt dan wat je net in de shop hebt betaald, moet je weer terug naar de winkel. Je krijgt dan het restant van het bedrag wat je niet hebt verbruikt terug. Erg omslachtig allemaal, maar helaas werkt het zo in Amerika.

Maak foto’s van de huurauto tijdens het ophalen en terugbrengen

Je hebt de horrorverhalen vast wel eens gehoord. Men heeft een auto gehuurd en bij het terugbrengen vertelt de autoverhuurder dat er schade is aan de huurauto. Veel problemen en gezeur later wordt er een bedrag van de creditcard afgeschreven van soms wel honderden of duizenden euro’s.

Nou staat Las Vegas gelukkig niet bekend om dit soort praktijken, maar het kan wel eens voorkomen. Zorg er daarom voor dat je tijdens het ophalen van de huurauto foto’s en filmpjes maakt rondom en in de auto. Zo kun je bewijzen dat de auto al eventuele schade heeft. Doe dit ook wanneer je de auto terugbrengt, voor de zekerheid. Zo voorkom je discussies waar je niet op zit te wachten.

Tips voor het huren van een auto in Las Vegas

  • Bekijk en vergelijk autoverhuurbedrijven via Expedia voor een mooi overzicht.
  • Bestel je huurauto ruim van tevoren online en niet ter plekke aan de balie. Dit is goedkoper.
  • Haal je auto op bij het McCarran Rent-A-Car Center, naast het vliegveld. Dit is goedkoper.
  • Een goedkope huurauto is soms duurkoop en is niet altijd de beste keus.
  • Maak foto’s in en rondom de auto tijdens het ophalen en terugbrengen van je huurauto.
  • Zorg dat je huurauto airconditioning heeft, zeker in de warme zomermaanden.
  • Vergeet niet je huurauto met een volle tank af te leveren (als dit in de voorwaarden staat).
  • Let goed op bijkomende kosten. Kijk welke extra opties je wel en niet nodig hebt.
  • Kijk goed naar de voorwaarden, specificaties, verzekeringen, eisen en je eigen reisverzekering.

Bekijk en vergelijk prijzen

Wij van Vegasinfo.nl wensen je alvast een hele veilige reis toe! 🙂