Informatie over skiën en snowboarden in Las Vegas

Als je aan Las Vegas denkt, denk je natuurlijk aan de woestijn en dat het er het hele jaar door bloedheet kan zijn. Maar wist je dat je ook kunt skiën en snowboarden net buiten Las Vegas? Je zou in één dag én het warme Las Vegas kunnen bezoeken én de piste op kunnen om te skiën of snowboarden. Bizar hé? In een klein uurtje rij je naar Mount Charleston, the place where the magic happens.

Lee Canyon – Dé plek om te skiën / snowboarden dichtbij Vegas

Skien en snowboarden in Las VegasVlakbij Mount Charleston heb je een een full-service skiresort met de naam Lee Canyon wat op een hoogte van zo’n 2,5 kilometer is gevestigd. Vanuit hier kun je één van de drie stoeltjesliften gebruiken om van diverse pistes af te dalen. Ben je een beginner? Niet getreurd! Er worden ook skilessen aangeboden.

Je kunt hier overigens niet alleen terecht om te skiën of te snowboarden. Ook is het mogelijk om met een sneeuwband (een ‘tube’) naar beneden te glijden. Verder is er een lounge, een restaurant en zijn er cabana’s om lekker te genieten van een dagje uit. Ook als het warm is in Las Vegas, is dit een ideale plek om af te koelen.

Prijzen skiën en snowboarden Las Vegas – Lee Canyon

Prijzen variëren tussen de $80 en $90 dollar per persoon per dag voor een ‘Snow Experience Package’. Dit houdt in dat je een skiliftpas krijgt en alle benodigheden om te kunnen skiën of te snowboarden (exclusief kleding en helm). Wil je gebruik maken van een tube, dan kost dit $21.99. In de winterperiode is het resort 7 dagen per week geopend van 09.00u tot 16.00u.

Totaal iets anders

Het bezoeken van Mount Charleston / Lee Canyon is zeker de moeite waard als je even wilt verdwijnen uit de dagelijkse Las Vegas sleur en totaal iets anders wilt doen. Je kunt genieten van wintersport in een mooie omgeving met aangename temperaturen. En wie kan er nou tegen zijn of haar vriend(in) zeggen dat je in Las Vegas hebt geskiet? 🙂

Meer informatie Lee Canyon Ski Resort

Lee Canyon 6725 Lee Canyon Rd
Las Vegas , Nevada 89124
http://www.leecanyonlv.com/site