Douane in de USA/Amerika

Overstaptijd en veiligheid

Sinds 9/11 zijn de veiligheidsmaatregelen enorm omhoog gegaan. Houd dus rekening met de overstaptijd als je vliegtickets boekt. Soms kan het bij de douane erg druk zijn en je wilt je vlucht natuurlijk niet missen. Houd een overstaptijd van minimaal 2 á 3 uur aan als je de VS binnen wilt komen.

Controles

Nadat je je paspoort en boardingpass aan één van de douaniers hebt getoond moet je bij de gate door een bodyscan of een metaaldetector. Je handbagage wordt gecontroleerd door middel van een X-ray scan.

Vragen, vingerafdrukken en foto

Een douaneambtenaar kan voor de eerste keer best indrukwekkend overkomen als je niet weet wat je moet verwachten. Toch is het niet zo’n ‘big deal’ als je gewoon eerlijk antwoord geeft op vragen als: ‘Waar ga je heen?’ ‘Voor hoe lang?’ en ‘Heb je genoeg geld bij je?’ Ook worden er vingerafdrukken gemaakt en maken ze een foto.

Douane Verenigde Staten van Amerika - Las VegasHoud je administratie gereed

Als je uit een ander land komt dan de Verenigde Staten moet je de bordjes ‘Foreigners’ volgen. Amerikanen hebben hun eigen douanebeambtes. Houd alvast je paspoort, boardingpass en het ‘Custom Declaration’ formulier (wat je in het vliegtuig hebt ingevuld) bij de hand om irritaties bij de beambte te voorkomen.

Snel het land uit

Amerikanen zijn een stuk minder lastig als je het land uit gaat. Vaak ben je binnen 30-45 minuten door de douane. Je bagage hoef je normaal gesproken op de terugweg niet opnieuw op te halen en/of in te checken, dit gaat automatisch.