Een Uber taxi nemen in Las Vegas? – Dit moet je weten

Ben je op zoek naar een goedkope taxi in Las Vegas? Dan is het nemen van een Uber in Las Vegas een hele goede optie. Het is goedkoop, gebruiksvriendelijk en binnen een paar minuten staat er al een Uber-chaffeur voor je neus. De taxidienst Uber wordt sinds 2015 aangeboden in de stad en is alsmaar populairder aan het worden. Voornaamste reden? Het is veel goedkoper dan een normale taxi in Las Vegas en de service is top.

Hoe bestel ik een Uber taxi in Las Vegas?

Om een Uber te gebruiken in Las Vegas als vervoermiddel moet je allereerst een account aanmaken op de Uber-website (als je de aanmelding doet via mijn link krijg je €5 gratis op een rit hier in Nederland). Vervolgens vul je de gevraagde contactgegevens in en niet onbelangrijk: de gegevens van je creditcard. Een voordeel van Uber is dat je alleen maar met je creditcard kunt betalen. Je hebt dus nooit meer contant geld nodig om voor een ritje te betalen. Na elke rit wordt automatisch de totale ritprijs van je creditcard afgeschreven. Een creditcard is dus echt een must als je Uber wilt gebruiken.

Download de Uber-app

Uber gebruiken in Las Vegas

Klik op het plaatje voor een betere weergave

Als je account compleet is kun je via je smartphone de speciale Uber-app downloaden. Deze app is cruciaal en gebruik je als je een Uber wilt bestellen in Las Vegas.

Je vult de ophaallocatie en de eindbestemming in en je krijgt meteen een overzicht van wat je rit in totaal gaat kosten. Als je de ritprijs accepteert komt de naam van je chauffeur naar voren en de auto waarin hij of zij rijdt met het kenteken. Zo kun je in één oogopslag zien naar welke auto je toe moet lopen als je Uber is gearriveerd.

Ook kun je in de app ‘live’ zien waar de chauffeur zich begeeft. Zo kun je inschatten waar je Uber staat en hoe lang het nog gaat duren voordat de chauffeur op je aangewezen ophaallocatie is. Nadat je de rit hebt gemaakt kun je de chauffeur beoordelen en kun je de exact gereden route terugkijken in de app. Als er iets niet klopt kun je heel makkelijk contact opnemen met de klantenservice van Uber. Ideaal!

Uber-Chauffeurs moeten aan strikte voorwaarden voldoen

Uber app gebruiken in Vegas

Klik op het plaatje voor een betere weergave

Uber-chauffeurs zijn geen echte taxi-chauffeurs, maar particulieren die wat bij willen verdienen. Om nare ervaringen te voorkomen heeft Uber strikte voorwaarden in het leven geroepen waar chaffeurs aan moeten voldoen.

Wanneer een chauffeur slecht wordt beoordeeld door klanten kan Uber de chauffeur uit zijn systeem halen. Daarnaast zijn er minimumeisen waar een Uber-auto aan moet voldoen. Zo moet de auto gekeurd zijn, moet er een geldige verzekering zijn afgesloten en mogen auto’s niet ouder zijn dan 15 jaar.

Bestel je Uber bij de speciale Uber-ophaallocatie van je hotel in Vegas

Ophaallocatie Uber Las VegasDenk eraan dat een Uber-chaffeur je alleen kan oppikken bij de speciaal daarvoor ingerichte Uber-ophaallocatie van een hotel. Door wetgeving is het niet mogelijk om op de Las Vegas Strip zomaar op elke locatie opgehaald te worden.

Een overzicht van deze locaties per hotel in Las Vegas kun je vinden op UberInLasVegas.com.

Welke opties zijn er als ik gebruik wil maken van Uber in Vegas?

Er zijn vier opties waar je uit kunt kiezen als je Uber wilt gebruiken in Las Vegas. De meest gebruikte optie is UberX en dat komt omdat het de goedkoopste optie is. Daarnaast heb je UberXL, een handige optie voor als je met een grote groep vrienden bent.

Als je wat meer te besteden hebt kun je kiezen voor UberSELECT. Deze optie is het duurst, maar dan komt een Uber-chauffeur wel met een hele luxe auto voorrijden. UberPOOL is onlangs in Vegas geïntroduceerd en hiermee kun je ritten delen met een andere Uber-gebruiker.

Waarom moet ik Uber gebruiken in Las Vegas in plaats van taxi’s?

De voornamelijkste reden dat Uber zo ongelofelijk populair aan het worden is, komt omdat taxidienst Uber vergeleken met andere taxibedrijven vele malen goedkoper is. Wanneer je een Uber neemt in plaats van een gewone taxi kan de totale ritprijs zo’n 50% minder zijn.

Goedkoop – gebruiksvriendelijk en ritgeschiedenis inzien

Naast dat een ritje met Uber veel geld scheelt, is ook de gebruiksvriendelijkheid van de Uber-app een goede reden. Je kunt binnen no-time overal waar je ook maar wilt een Uber bestellen in Las Vegas en met een beetje geluk is de chauffeur er binnen enkele minuten.

Verder kun je door de ritgeschiedenis bladeren om te kijken of de chauffeur wel een goede route heeft gereden en kun je bijvoorbeeld aangeven dat je persoonlijke bezittingen bent verloren tijdens je rit. Daarnaast is de klantenservice van Uber zeer hulpbehoevend met eventuele vragen of klachten die je hebt.

Door Uber te gebruiken heb je geen gedoe meer met dure taxi’s die je ook nog eens proberen op te lichten door een langere route te rijden dan nodig is. Ook hoef je niet meer lang in de rij te staan voor een taxi op drukke avonden.

Ik heb nu zo’n 100 ritjes met Uber erop zitten en het heeft me letterlijk honderden dollars bespaard. Daarom ben ik een grote fan en zou ik eerlijk gezegd geen één reden kunnen bedenken waarom ik nu nog een gewone taxi zou gebruiken! 🙂

Wat kost een Uber in Las Vegas?

Aan elke Uber optie hangt een verschillend prijskaartje. De prijzen die je hieronder ziet staan zijn de standaard prijzen. Het kans soms voorkomen dat de prijzen plotseling stijgen. Dit is afhankelijk van vraag en aanbod.

Als er meer chauffers op de weg zijn dan ritten die worden aangevraagd, dan worden de normale prijzen berekend. Heb je echter op een zaterdagnacht een Uber nodig, net als vele anderen, dan kan het zo zijn dat je wat meer zult betalen. Het is daarom belangrijk om goed in de app te kijken wat je uiteindelijk betaalt.

Bekijk hieronder de prijzen voor een Uber in Vegas:

UberX gebruiken in Las VegasPrijzen UberX

Basistarief: $1.50
Per minuut: $0.15
Per mijl (1,6 km): $0.90
Boekingskosten: $1.70
Annuleringskosten: $5.00
Minimumtarief: $6.70
Maximaal 4 mensen in auto

UberXL gebruiken in Las VegasPrijzen UberXL

Basistarief: $3.25
Per minuut: $0.35
Per mijl (1,6 km): $2.25
Boekingskosten: $1.70
Annuleringskosten: $7.00
Minimumtarief: $7.00
Maximaal 6 mensen in auto

UberSELECT in Las VegasPrijzen UberSELECT

Basistarief: $5.00
Per minuut: $0.40
Per mijl (1,6 km): $3.00
Boekingskosten: $1.70
Annuleringskosten: $8.00
Minimumtarief: $8.00
Maximaal 4 mensen in auto

UberPOOL – Een nóg goedkopere variant

Sinds november 2016 is het nu ook mogelijk om gebruik te maken van UberPOOL in Las Vegas. Met deze optie kun je nóg meer geld besparen op een rit omdat je een rit deelt met een andere Uber-gebruiker. Deze heeft ongeveer op hetzelfde moment als jij een rit aangevraagd op dezelfde route die jij ook aflegt.

Uber bepaalt automatisch welke route er precies gereden moet worden. UberPOOL in Las Vegas is goedkoper dan UberX, maar als je pech hebt gaat het je veel meer tijd kosten omdat je chauffeur om moet rijden om deze Uber-gebruiker op te halen. Als je die tijd er voor over hebt is het zeker de moeite waard, maar als je haast hebt is het niet verstandig om UberPOOL te gebruiken.