Pokeren in Las Vegas

Hoogste cashgames ter wereld

Als je een pokerspeler bent is Las Vegas dé stad om te kaarten. De hoogste cashgames worden hier gespeeld met blinds van soms wel $2000/$4000. Ook wordt er jaarlijks in Las Vegas in juli het wereldkampioenschap Poker gehouden.

Wereldkampioenschap Poker in Las VegasWereldkampioenschap Poker

Het ‘Main-event’ heeft een inleg van $10.000 (ongeveer €8.200). De droom van elke pokerspeler is om ooit een keer mee te doen aan dit toernooi. Het is het grootste live pokertoernooi ter wereld met miljoenen dollars voor de eerste plek. In 2006 was Jamie Gold de winnaar en won hij $12.000.000 voor zijn eerste plaats. In 2011 won de Duitser Pius Heinz (22) het ‘Main-event’ voor $8,7 miljoen dollar.

Bekende pokerrooms in Las Vegas zijn:

Bellagio
ARIA
Caesars Palace
MGM Grand
The Venetian
Wynn
Golden Nugget (Downtown)
Binions (Downtown)

Pokerspeler Doyle BrunsonBekende pokerspelers

Als je een bezoekje brengt aan één van de bekendste pokerrooms zoals ARIA en Bellagio heb je een grote kans dat je bekende pokerspelers ziet. Denk aan Doyle Brunson (The Godfather of Poker), Phil Ivey (de beste pokerspeler in de wereld), Tom Dwan, Johnny Chan of Daniel Negreanu. Regelmatig spelen zij in de hoogste cashgames ter wereld. Er wordt niet gek opgekeken wanneer er miljoenen dollars op tafel liggen.

High Stakes Poker in Las VegasHighstakes Poker

Ook is de TV-serie ‘High Stakes Poker’ in Las Vegas opgenomen. Hier spelen bekende pokerspelers en rijke zakenmannen tegen elkaar. Het gaat om ontzettend veel geld. Er worden soms potten gespeeld van $500.000 en meer. Zie hieronder een filmpje van de allergrootste potten uit de TV-serie ‘High Stakes Poker’ seizoen 1.