Reisverslag SubAqua in Las Vegas – Maart 2017: deel 1, van Schiphol via Houston naar Las Vegas

0

Trein naar SchipholGisteravond met de trein al vertrokken naar Schiphol. Ik heb een hekel aan haasten en stressen in het verkeer of ov aan het begin van mijn vakantie. Ik heb een nachtje geslapen in het Ibis Budget hotel vlakbij Schiphol. Lekker relaxed met de trein en vanaf Schiphol met een gratis Shuttlebus naar het hotel.

Shuttlebus pakken

Ibis Budget hotel SchipholNa een redelijke nachtrust om 7 uur wakker geworden van het alarm. Even lekker onder de douche gestaan, niet dat het helpt. Na zo’n lange vlucht ben je toch niet zo fris meer, maar toch. Spulletjes weer in de koffer en uitchecken om de shuttlebus van 7.41 te pakken, dan ben ik even voor 8 op Schiphol. Dat verloopt allemaal zonder problemen.

Inchecken op Schiphol gaat niet helemaal goed

Gisteren heb ik al geprobeerd om online in te checken, maar dat ging niet, want mijn paspoort moest gescand worden. Dus op naar een kiosk om in te checken. Na alles ingevuld, gescand en doorlopen te hebben krijg ik nog geen boardingpass… De kiosk geeft aan dat ik een vertegenwoordiger van United moet contacten.

Dus maar naar de incheckbalie waar blijkt dat ze mijn namen allemaal door elkaar hebben gegooid. Op mijn reservering van Expedia klopt het allemaal wel, hoe moeilijk kan het zijn? Maar de dame achter de balie maakt alles in orde, koffer meteen ingecheckt, boardingpass gekregen. Meteen maar door naar de security check, dan hebben we dat ook weer gehad.

Lekker snel de securitycheck door

Ik moet naar de G Gates, fijn, daar hebben ze dat nieuwe security systeem, een half ronde tafel met plek voor 3 personen. Per persoon komen er bakken uit de tafel waar je je spullen in moet doen. Dan midden op de tafel op de rollers. Geen gedrang en gedoe in een rij. Ieder kan op eigen tempo zijn spullen in de bakken doen. Laptop in een aparte bak, jas/vest uit, gordel af. Ik vraag of de fotocamera ook uit de rolkoffer moet, maar dat is niet nodig.

Ik kom zonder problemen door de scanner dit maal, het mag een wonder heten. Nu wachten op mijn spulletjes. De bakken komen uit de scanner, de bak met mijn handtas, gordel ed en de bak met de laptop gaan netjes via de wissel naar de buitenste baan, dus kan ik meteen weer alles aan/om doen. Echter de bak met mijn rolkoffer, ja die moet hier ook in een bak, gaat rechtdoor naar een van de medewerkers…

Of ik camera’s in mijn koffertje heb? Ja, maar die mocht ik er in laten. Wordt me gevraagd hem er nu toch uit te halen, waarop ik de reactie krijg, wat een grote… Pff, gewoon een Canon D40, niet zoveel bijzonders hoor. Wel nog twee extra lenzen erbij. Alles gaat nog eens door een aparte scanner, koffertje zonder de cameratas en de cameratas apart. En alles wordt veilig bevonden.

Op naar Starbucks

Nog even door de automatische paspoortcontrole en we zijn klaar voor het begin van de reis. Tijd om op zoek te gaan naar een Starbucks, dan is volgens traditie de vakantie echt begonnen. De Starbucks is al snel gevonden en met mijn koffie maak ik het me gemakkelijk bij de gate. Nu wachten tot het tijd is om te boarden.

Vliegtuig United op SchipholPrima vlucht met United

De vlucht is soepel verlopen. Mooi op tijd vertrokken en we zouden zelfs nog iets te vroeg aankomen. Heerlijk, geen gestress om de aansluitende vlucht naar Las Vegas te halen. Ook nog het geluk dat het vliegtuig niet vol is. Het is een vliegtuig met 2-3-2 stoelen. En we zitten met z’n tweetjes in de middelste stoelen. Maar voor ons zit een moeder met twee kleine kinderen van nog geen 2 en 4 jaar.

Goed entertainmentsysteem

Het vliegtuig beschikt over een fijn entertainmentsysteem met fijne, redelijk nieuwe films die ik op niet heb gezien. Ik vermaak me er prima mee en kijk ‘Bridget Jones’ baby’ en ‘Inferno’. Daarmee is de reis al een mooi stuk opgeschoten.

Drukke kinderen op mijn vlucht

Voor mij in de rij is de moeder druk in de weer met haar kinderen. De oudste loopt steeds rond en de jongste is moe en zit bij haar op schoot, maar kan niet in slaap komen. De moeder ziet er vermoeid en gestrest uit. Ik ga bij haar zitten en knoop een gesprekje aan, terwijl ik de jongste een beetje probeer af te leiden.

Terwijl we zitten te kletsen komt de jongste naar mij toe gekropen over de stoelen en ik neem haar op schoot, nadat ik moeder vragend om goedkeuring heb aangekeken. Ik klets een tijdje tegen de kleine meid en ze wordt rustig. Haar oogjes zakken dicht en bij mij op schoot valt ze in slaap. Ik dek haar toe met haar dekentje. Ik klets gezellig verder met de moeder, die ook wat tot rust komt.

Moeder vraagt me na een tijdje of ze haar over moet nemen, maar ik laat het meisje lekker slapen. De moeder heeft zo even haar handen vrij, en ik zit prima. Ze vraagt mij of het erg vind dat ze even haar benen strekt, ik schud nee. Zo kan ze even met haar andere dochter een stukje lopen, rustig naar het toilet ed.
Na een aantal uren wordt het meisje wakker en kijkt mij wat vreemd aan, dus gaat ze lekker terug naar haar mama, die me bedankt voor de hulp. Geen probleem, er is weer snel een aantal uren verstreken toen ik met hen bezig/in gesprek was.

Film kijken in het vliegtuigFilms kijken

Ik ga weer op mijn eigen plek zitten en kijk nog naar een paar films, ‘Fantastic beasts and where to find them’ en ‘Miss Peregrine’s home for peculiar children’. Tussendoor speel ik nog wat met de kleine meid die over, tussen en naast de stoelen naar me zit te kijken. En zo is het al snel tijd om te landen op het vliegveld van Houston.

Het vliegveld van Houston is groot, maar ik heb ruim de tijd voor de overstap. We zijn ook op tijd geland. Door de elektronische kiosks gaat het binnenkomen van de US bij de douane ook erg snel. Ook in korte tijd mijn bagage kunnen rechecken, waardoor ik ruim op tijd bij de gate kom voor de vlucht naar Vegas.

Ook hier verloopt alles soepel, het vliegtuig is op tijd en we kunnen ook redelijk op tijd vertrekken. De piloot geeft aan dat we zelfs wat eerder in Las Vegas zullen landen. Ik ben moe, maar het lukt niet om te slapen, dus vermaak ik me wat met een puzzelboekje en een haakwerkje.

Mooi op tijd zijn we geland op McCarran international airport. Las Vegas, I’m back!!

Overzicht reisverslagen SubAqua in Las Vegas Maart/April 2017

Deel 1 – Van Schiphol via Houston naar Las Vegas
Deel 2 – Bagage kwijt, inchecken Hooters, de Strip op, poker in Excalibur en een oude bekende
Deel 3 – Hoofdpijn, slecht weer, poker en craps in Excalibur

Delen.

Over de auteur

SubAqua

Hoi! Ik ben SubAqua en ik ben een vrouw van middelbare leeftijd, getrouwd en ik heb twee kinderen. In oktober 2009 ben ik voor het eerst met vrienden mee geweest naar Las Vegas en dat vond ik zo leuk dat ik sindsdien elk jaar afreis naar deze geweldige stad. Met mijn reisjes heb ik veel lokale spelers en croupiers leren kennen. Ik ben er nu in totaal 10 keer geweest en sommige contacten zijn uitgegroeid tot vriendschappen. Las Vegas voelt echt als een tweede thuis voor mij. In mijn reisverslagen neem ik jullie graag mee in mijn belevingen in Las Vegas en omstreken.