Taxichauffeur Las Vegas vindt drie ton op achterbank

0

Taxichauffeur Gerardo Gamboa uit Las Vegas keek afgelopen maandag raar op toen hij in zijn taxi maar liefst $300.000 vond op de achterbank in een papieren bruine tas.

Grote winnaar

De meeste taxichauffeurs zouden zich koest hebben gehouden, maar Gamboa bedacht zich geen moment en bracht meteen zijn baas op de hoogte. Een gokker, die veel geld had gewonnen in het Cosmopolitan Hotel & Casino, stapte afgelopen maandagnacht in Gamboa’s taxi en vertrok naar Palms Place in Las Vegas. De gokker gaf de taxichauffeur vijf dollar fooi en vertrok toen naar zijn hotelkamer zonder te denken aan zijn zak met geld.

‘Bestuurder van het jaar’

Omdat Gamboa zich meteen meldde bij zijn werkgever Yellow Checker Star heeft het bedrijf de taxichauffeur uitgeroepen tot ‘Driver of the Year’. De eerlijke chauffeur krijgt $1.000,- en een etentje voor twee.

Camerabeelden

Toen de bestuurder van de taxi er achter kwam dat er maar liefst drie ton in de tas zat reed hij meteen terug naar de taxicentrale. Daar aangekomen begon het onderzoek naar de rechtmatige eigenaar. Door de camerabeelden te bekijken kwam men al snel achter de identiteit van de gokker.

Beloning

Niet lang daarna kreeg de mazzelaar zijn geld terug. De man vroeg aan het taxibedrijf of hij Gamboa’s hand kon schudden. Hij wilde de eerlijke chauffeur namelijk graag belonen, daarop gaf het taxibedrijf de contactgegevens van de taxichauffeur.

“Ik wilde gewoon het juiste doen”

Gamboa, een bescheiden en gelovig man, werkt al 13 jaar als taxichauffeur voor Yellow Checker Star en zei in een interview met de Las Vegas Sun het volgende: “Als hij mij niks geeft vind ik dat niet erg, ik zit niet per se te wachten op een beloning. Ik wilde gewoon het juiste doen en ik ben blij wat het bedrijf voor mij heeft gedaan”.

Media-aandacht

Gamboa zal het waarschijnlijk de komende tijd erg druk hebben met het geven van interviews. Hij krijgt veel verzoeken van diverse media uit het hele land om over zijn opmerkelijke vondst te vertellen.

Bron: Las Vegas Sun

Delen.

Over de auteur

Vegasinfo.nl is dé Nederlandstalige website met alle informatie over Las Vegas. Wij brengen je dagelijks het laatste nieuws over de stad, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, uitgaan, reistips en meer.