LED-scherm Fremont Street Experience wordt na 15 jaar vervangen

0

Wanneer je het oude Las Vegas bezoekt kun je er niet omheen: het 460-meter lange LED-scherm waar je onderdoor kunt lopen en ’s avonds kunt genieten van diverse licht- en geluidshows. Het scherm, onderdeel van de Fremont Street Experience in downtown Las Vegas, wordt na 15 jaar vervangen door een nieuwer en geavanceerder videoscherm.

Nieuw videoscherm met geavanceerde technieken

Het nieuwe scherm met de naam Viva Vision is een stuk feller en maakt gebruik van laatste technische snufjes om er voor te zorgen dat het de bezoeker aan niks ontbreekt. De resolutie wordt verviervoudigd en het is straks mogelijk om op elk moment van de dag een licht- en geluidsshow te bekijken, in plaats van alleen in de avond.

“Als je bedenkt hoe vaak we onze mobiele telefoon inruilen voor een nieuwe, terwijl we in de laatste 15 jaar niks met het grootste LED-scherm van de wereld hebben gedaan, kun je wel zeggen dat het nu hoog tijd is om het scherm te vernieuwen.”, aldus Patrick Hughes, CEO van de Fremont Street Experience.

Kosten: 32 miljoen dollar

In mei van dit jaar zal worden gestart met de bouw van het 32 miljoen dollar kostende project. De bouw zal in fases worden gedaan, zodat bezoekers van het oude Las Vegas ’s avonds gewoon van de licht- en geluidsshows kunnen blijven genieten. De bedoeling is dat het project nog dit jaar afkomt, zodat het scherm op nieuwjaarsdag voor het eerst en voor een vol publiek in gebruik genomen kan worden.

Wij zijn benieuwd!

Bron: LasVegasSun

Delen.

Over de auteur

Vegasinfo.nl is dé Nederlandstalige website met alle informatie over Las Vegas. Wij brengen je dagelijks het laatste nieuws over de stad, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, uitgaan, reistips en meer.

Je kunt niet meer reageren.