Hotel Resorts World Las Vegas onder vuur vanwege gelijkenissen in ontwerp

0

Vertegenwoordigers van Wynn Resorts hebben de eigenaren van het Resorts World-project aangeklaagd. Volgens hen zou het ontwerp van het nieuw te bouwen hotel en casino te veel lijken op dat van het Wynn en Encore Hotel in Las Vegas.

Wynn Resorts Holdings heeft afgelopen maandag een bezwaarprocedure ingediend waarin staat dat er inbreuk wordt gepleegd op de architectuur en daarmee de handelsnaam van Wynn. “Resorts World Las Vegas wil de burgers laten geloven dat het nieuwe project met 3.000 hotelkamers een verbinding heeft met de Wynn”, valt er in de aanklacht te lezen.

Gebogen bronzen glas

Een belangrijk punt gaat over het glas van de gebouwen. Het Wynn en Encore hotel maken beide gebruik van gebogen en bronzen glas. Het glas heeft aan de boven- en onderkant een crémekleur dat zorgt voor een lijn tussen de panelen.

Vergelijking Resorts World en Wynn / Encore Las Vegas

Tja…. oordeel zelf!

Volgens de Wynn lijkt het ontwerp van Resorts World Las Vegas met betrekking tot deze glazen panelen zó veel op elkaar, dat het de wet overtreedt. Het bedrijf wil onder andere dat de eigenaren de panelen weghalen en eisen een schadevergoeding. Vertegenwoordigers van Resorts World wilden niet ingaan op de aantijgingen.

Delen.

Over de auteur

Vegasinfo.nl is dé Nederlandstalige website met alle informatie over Las Vegas. Wij brengen je dagelijks het laatste nieuws over de stad, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, uitgaan, reistips en meer.

Je kunt niet meer reageren.