Hoogste reuzenrad ter wereld geopend in Las Vegas

0

The High Roller, zo heet het hoogste reuzenrad ter wereld in Las Vegas dat vandaag voor het eerst toegankelijk is voor het grote publiek. Het rad is 167,7 meter hoog en verslaat daarmee de Singapore Flyer die nu met haar 165 meter enkele meters te kort schiet.

Las Vegas reuzenradLastige klus

Voor de eigenaar van het rad, Caesars Entertainment, was de bouw van The High Roller op de Las Vegas Strip geen makkelijk klus. Aan het reuzenrad hangen in totaal 28 cabines die elk plek hebben voor 40 mensen. De cabines, die elk meer dan 20.000 kilo wegen, moesten met speciale vrachtwagens via de weg worden vervoerd.

3 miljoen kilo staal

Het reuzenrad in Las Vegas wordt bijeen gehouden door 112 grote kabels die elk 68 meter lang zijn. In totaal is er meer dan 3 miljoen kilo staal gebruikt voor de bouw van het rad. The Highroller is onderdeel van een groot project van Caesars genaamd: The Linq.

Reuzenrad in VegasAirconditioning

Wees niet bang als je denkt dat het op 167 meter hoogte weleens warm kan zijn. Las Vegas zou Las Vegas niet zijn als er niet is gedacht aan airconditioning. Elke cabine heeft een airco waardoor je ook in de zomermaanden lekker kunt genieten van het schitterende uitzicht zonder bezweet uit te stappen.

Prijzen

Wanneer je overdag gebruik wil maken van The High Roller betaal je ongeveer €20 voor één kaartje. Ga je ’s avonds om te genieten van de miljoenen neonlampjes dan betaal je ongeveer €30,00. Caesars Entertainment verwacht het eerste jaar tussen de 4 en 5 miljoen bezoekers.

Klik hier om kaartjes te kopen

 

Bron: Fox5Vegas

Delen.

Over de auteur

Vegasinfo.nl is dé Nederlandstalige website met alle informatie over Las Vegas. Wij brengen je dagelijks het laatste nieuws over de stad, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, uitgaan, reistips en meer.