Aantal calorieën op menu’s fastfoodketens

0

Als het aan de wetgever in Nevada ligt, zullen op korte termijn veel fastfoodketens op hun menu-borden moeten aangeven hoeveel calorieën er in een bepaald menu of product zitten.

Fastfood

Nieuwe wet

Op dit moment wordt er een nieuwe wet aangemaakt waarin staat dat wanneer een fastfoodketen 20 of meer locaties heeft de keten informatie moet geven over het aantal calorieën dat in haar producten zit.

Volksvertegenwoordiger Lucy Flores wil dat de wet liever vandaag dan morgen wordt ingevoerd. Ook wil ze het minimum aantal fastfoodrestaurants verlagen naar tien en niet twintig zoals de de federale ‘Food and Drug Administration’ heeft voorgesteld.

Harvey Munford, een andere volksvertegenwoordiger pleitte voor een belastingverhoging van 5 cent per product dat 500 of meer calorieën bevat.

Het doel is om mensen gezondere keuzes te laten maken en het Amerikaanse obesitas probleem aan te pakken.

Onnodig

Tegenstanders zeggen dat deze maatregelen onnodig zijn. Volgens hen verandert er niets aan de eetgewoontes van mensen wanneer ze zien hoeveel calorieën er in de producten zitten. Een jarenlange studie gepubliceerd in The American Journal of Preventive Medicine toont dit aan.

Bron: Las Vegas Review-Journal

Delen.

Over de auteur

Vegasinfo.nl is dé Nederlandstalige website met alle informatie over Las Vegas. Wij brengen je dagelijks het laatste nieuws over de stad, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, uitgaan, reistips en meer.