Ambitieus Wynn Resorts Paradise Park project afgeblazen

0

Het Wynn Resort & Casino Las Vegas gaat niet door met het Paradise Park-project. Begin 2016 kondigde Steve Wynn, de voormalig eigenaar van het resort, aan om een nieuwe conferentie hal te willen bouwen. Daarbij zou ook een groot meer worden aangelegd samen met drie nieuwe hoteltorens. Om dit te realiseren moest een deel van de 18-holes golfbaan op de schop. De kosten voor dit project werden destijds geschat op 3 miljard dollar.

WynnParadiseprojectlasvegas2

Zo had het ambitieuze project er uit moeten zien

Bouwen van conferentiecentrum gaat wel door

Tijdens een aandeelhoudersvergadering in november liet CEO Matt Maddox aan investeerders weten dat hij van begin af aan heeft geworsteld met het aanleggen van het meer. “We waren eigenlijk niet echt geïnteresseerd in het bouwen van het grootste publieke zwembad op de Las Vegas Strip. Dus hebben we besloten om alleen voor het conferentiecentrum te gaan. Dat gaat werken.”, aldus Maddox.

In 2020 klaar voor gebruik

Het sluiten van de golfbaan in december 2017 heeft voor een schadepost gezorgd van miljoenen dollars. Inmiddels heeft de Wynn contact opgenomen met Tom Fazio, de ontwerper van de golfbaan. De holes die al zijn verwijderd zullen worden hersteld. De bedoeling is om de golfbaan zo snel mogelijk open te stellen, nog voordat het conferentiecentrum helemaal af is. De verwachting is dat het conferentiecentrum in januari 2020 klaar is voor gebruik.

Delen.

Over de auteur

Vegasinfo.nl is dé Nederlandstalige website met alle informatie over Las Vegas. Wij brengen je dagelijks het laatste nieuws over de stad, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, uitgaan, reistips en meer.

Je kunt niet meer reageren.