Reisverslag SubAqua in Las Vegas – November 2016: dag 7 – Flush Fever, de show KA en veel poker

0

Natuurlijk, waarom zou het vandaag anders zijn als de afgelopen dagen. Ook nu ben ik weer vroeg wakker, dit keer laat de wekker 6.30 uur zien. En ja, ook dit keer ligt Bluffmaster nog lekker onder de lakens te ronken. Ik pak mijn telefoon en ben een tijdje bezig met het lezen en plaatsen van berichtjes, ondertussen luisterend naar wat muziek. Vervolgens pak ik mijn laptop erbij om nog wat aantekeningen te maken en wat te schrijven voor mijn reisverslagen.

Tijd voor de Flush Fever

Inmiddels is Bluffmaster ook wakker geworden en besluiten we dat het tijd is om uit bed te komen. We maken ons klaar voor een potje poker hier in Excalibur. Natuurlijk melden we ons telefonisch alvast, zodat we al op de wachtlijst staan voor de 2-6 spread limit.

Flush Fever kaartje

Flush Fever kaartje

Vandaag is het dinsdag en op dinsdag tot en met donderdag hebben ze in de pokerroom de Flush Fever promotie. Het is de bedoeling dat je binnen 24 uur van alle suits (schoppen, harten, ruiten en klaveren) een flush maakt en daarmee de pot wint. Je moet in de hand wel twee meespelende flushkaarten hebben. Deze flush wordt dan op een kaartje afgetekend. Heb je van drie verschillende suits flushes gemaakt dan krijg je 50 dollar. Maak je ook je vierde flush dan krijg je nog eens 250 dollar extra!

Het is 11.45 uur als we aan onze game kunnen beginnen, en al vrij snel krijg ik twee ruiten kaarten in de hand. En ik maak, na net tien minuten te hebben gepokerd vandaag, de winnende flush. Zo de eerste flush kan op mijn kaartje bijgeschreven worden. Lekker begin…
Niet heel veel later, ongeveer een uur, volgt ook al de tweede flush, dit maal die van harten.

We zijn gezellig aan het spelen, we hebben een leuke en praatgrage tafel, dus dat helpt ook zeker. Ik heb mijn eerste flush om 11.55 uur gemaakt. Ik heb dan ook nog tot morgenvroeg 11.55 uur om de zwarte flushes nog te winnen, zodat mijn kaartje vol is. Eerst maar eens kijken of ik mijn derde flush kan maken, zodat ik vast 50 dollar binnen kan halen.

Derde flush gemaakt?

Drie flushes afgetekend

Drie flushes afgetekend

Ongeveer twee uur na mijn tweede flush is het dan zover, ik maak de schoppen flush. Ka-ching, de eerste ‘gratis’ 50 dollar is binnen. En nog veel tijd over om de vierde flush nog te kunnen maken.

Bluffmaster en ik spelen nog een tijdje lekker verder. Straks even wat eten, want vanavond om 19 uur gaan we samen naar een show van Cirque du Soleil in MGM Grand.

Op naar de show

Cirque du Soleil show KA

Cirque du Soleil show KA

Tegen 18 uur staan we op van de pokertafel. Helaas is het niet gelukt om de vierde flush al te maken, maar er is nog tijd genoeg na de show. Ik heb inmiddels al even wat gegeten, een pizza, dus ik kan er nog even tegen aan. Het is tijd om richting het MGM te lopen voor onze show.

We lopen via de loopbruggen van het Excalibur naar New York New York en MGM Grand. Zodra we het MGM binnen komen zien we al grootse afbeeldingen van de show waar we naar toe gaan, KA.

De show gaat over een tweeling die door een aanval op hun familie gescheiden raken. De show is helemaal in oosterse sferen gespeeld, met veel acrobatiek, krijgskunst en special effects. Ook bij deze show kom je ogen tekort, zowel op het (beweegbare) podium als in de zaal gebeurt er van alles.

Tweede keer

KA

KA

Ik zelf heb de show al een keertje eerder gezien. Twee jaar geleden, toen ik met mijn ouders en zus een rondreis heb gemaakt door West-Amerika. Toen zaten we midden in de zaal, nu zitten Bluffmaster en ik links voorin.

Toch is het geen straf om de show nog een keertje te bekijken, de eerste keer heb ik lang niet alles meegekregen. Wel is me opgevallen dat er een paar zaken zijn veranderd…

Terug naar de pokertafel

Na de show lopen we al kletsend terug via de loopbruggen naar Excalibur. We gaan meteen weer op weg naar de pokerroom. We willen proberen onze Flush Fever kaartjes vol te krijgen.

Vier verschillende suits

Vier verschillende suits

Het lijkt niet zo moeilijk, maar toch is het nog een hele kluif om zo’n laatste flush te pakken te krijgen. Ik begin me inmiddels een beetje te ergeren….. 😛 Ik zit aan tafel bij een vriendelijke Canadees, Matt. We zitten lekker te kletsen tijdens het pokeren. Hij is na ons aan de pokertafel komen te zitten, maar hij heeft in een recordtijd zijn vier flushes gemaakt. Dat is niet zo’n fijn gevoel, zeker niet als je al zo’n tijd zit te spelen en het lukt maar niet om die laatste flush te maken.

Bluffmaster moest zijn derde flush nog maken toen we terug kwamen van de show. Maar ook hem lukt het wel om zijn vierde flush en dus 250 dollar extra in de wacht te slepen. Inmiddels kijken hij, maar ook Matt mij een beetje met een weemoedig gezicht aan. Ze snappen dat ik het hen zeker gun om die flushes te maken, maar waar blijft die vierde voor mij….

Waar blijft de mijne?

Gelukkig is het gezellig aan tafel en blijft het spel ook gaande, want dan eindelijk om 6 uur in de ochtend krijg ik twee klaveren in de hand en op de flop meteen twee klaveren erbij. Ik durf niet te agressief te spelen, want ik wil graag die laatste flush halen. Aan de andere  kant zijn er ook nog steeds hogere klaverflushes die de mijne kunnen verslaan. Het is vanavond al eerder gebeurd bij een andere speler, die zo zijn flush niet afgetekend kreeg.  Gelukkig ging het daar niet om de derde of vierde flush.

Klaver flush

Klaver flush

Op de river, ja eindelijk, komt mijn flush binnen, mijn bet wordt betaald. Oh jee, schiet het door mijn hoofd, als ik nu maar win… Maar eindelijk kan mijn kaartje helemaal afgetekend worden en mag ook ik de extra 250 dollar in ontvangst nemen.

We spelen nog een paar rondjes, anders lijkt het meteen zo’n ‘hit and run’. Maar het was weer een enerverende dag. We hebben een mooie show gezien, ‘gratis’ geld verdiend en weer nieuwe mensen leren kennen. Maar nu ben ik dan ook erg moe en is het tijd om naar bed te gaan. We nemen afscheid van de pokerspelers en spreken met Matt af dat we hem morgen waarschijnlijk wel weer zullen tegen komen in de pokerroom.

Overzicht reisverslagen SubAqua in Las Vegas November 2016

Nov 2016 – Voorbereidingen voor de volgende trip
Dag 1A – Werk zit er op, laatste dingetjes en met de trein naar Schiphol
Dag 1B – Vlucht naar Vegas, inchecken Mirage en pokeren in Excalibur
Dag 2 – Bezoek aan supermarkt en Red Rock Casino, weer naar Excalibur voor poker
Dag 3 – Verkassen naar Downtown, Fremont Street verkennen en Pai Gow Poker
Dag 4 – een goede daad, eten in de 4Queens en pokeren in de Golden Nugget
Dag 5 – Verhuizen naar de Strip, kaartjes show geregeld, poker en craps spelen
Dag 6 – Football Frenzy en Michael Jackson – ONE show in Mandalay Bay
Dag 7 – Flush Fever promotie, de show KA en veel poker
Dag 8 – Shoppingtime, lunchafspraak en natuurlijk ook pokeren
Dag 9 – Pokeren, een briefje, steakhouse en Flush Fever

Delen.

Over de auteur

SubAqua

Hoi! Ik ben SubAqua en ik ben een vrouw van middelbare leeftijd, getrouwd en ik heb twee kinderen. In oktober 2009 ben ik voor het eerst met vrienden mee geweest naar Las Vegas en dat vond ik zo leuk dat ik sindsdien elk jaar afreis naar deze geweldige stad. Met mijn reisjes heb ik veel lokale spelers en croupiers leren kennen. Ik ben er nu in totaal 10 keer geweest en sommige contacten zijn uitgegroeid tot vriendschappen. Las Vegas voelt echt als een tweede thuis voor mij. In mijn reisverslagen neem ik jullie graag mee in mijn belevingen in Las Vegas en omstreken.