Reisverslag SubAqua in Las Vegas – November 2016: dag 1A – Werk zit er op, laatste dingetjes en met de trein naar Schiphol

0

De afgelopen week stond mijn koffer al open klaar op onze slaapkamer. Elke keer als er een was(je) was gedaan pikte ik er alvast de spulletjes uit die ik mee wilde hebben naar Vegas. Inmiddels was de koffer al een mooi stukje gevuld. Afgelopen zondag ben ik dan echt bezig geweest om de rest van de spullen bij elkaar te zoeken, aangezien ik wist dat ik maandag en dinsdag nog een drukke dag voor de boeg zou hebben op het werk.

Het werk zit er op

Het is 17 uur en ik heb net de computer uitgezet, het werk zit er op. Gelukkig heb ik alles af kunnen krijgen, het was een drukke dag vandaag. Er zijn veel regelzaken tussendoor gekomen en de doktersassistente hier is ook verwend door de eigen praktijkondersteuner. Ze breekt regelmatig in in mijn spreekuur om het een of ander te overleggen. Het scheelt dat de huisartsenpraktijk waar ik nu inval gesloten is op dinsdagmiddag, dus kon ik zonder gestoord te worden mijn middagspreekuur doen en alles nog afhandelen.

Het is een regenachtige middag, tijd om naar huis te gaan. Fijn dat schoonmoeder er is om mijn man te helpen met de kinderen als ik op vakantie ben, zij staat nu lekker te koken, scheelt mij weer.

VakantieIk heb van de huisarts de sleutel en code van het alarm gekregen, dus ik sluit de boel af. Tijd om naar huis te gaan en te kijken hoe het daar is. Yessss, de vakantie kan beginnen.

Zonder problemen kom ik thuis aan, het was wel druk op de weg, zal wel door het regenachtige weer komen. Oma staat al lekker te koken, het ruikt goed en mijn maag begint te rommelen, maar we moeten nog even wachten op manlief en de kids.

Laatste dingetjes doen thuis

Ik loop meteen door naar boven. We hebben dit weekend lekkage gekregen in de verwarmingsketel. De monteur is geweest, maar we moeten wachten op een onderdeel dat besteld moet worden, dus moeten we ons nog even behelpen met het opvangen van het water in een emmer, die wel regelmatig geleegd moet worden.

Vervolgens stop ik nog wat laatste spullen in mijn koffer en check nog een keer of ik de belangrijkste spullen heb: paspoort, portemonnee met pinpas en creditcard,  vluchtgegevens.

Intussen is de rest van het gezin ook binnen gekomen en kunnen we eten. Nog lekker een gezamenlijke Nederlandse maaltijd: doperwten met wortels, gebakken aardappelen en een rundervink. Af en toe komen er al gedachten uit Vegas bij me binnen, het andere eten, missen  van kids en man….

Met de trein naar Schiphol

Na het eten check ik nog een keer of paspoort, portemonnee in mijn tas zit (controlfreak ;-)) Ik knuffel oma en de kids nog een keer. Manlief brengt me naar het station, waar ik net na zeven de trein naar Schiphol zal pakken. Ik app mijn vriend (Bluffmaster), die meegaat en voor het eerst vegas gaat bezoeken. Hij zal halverwege ook in dezelfde trein stappen.

De trein

De trein

Ruim op tijd stap ik in de trein, altijd weer lastig waar ik dan mijn koffer moet laten. Gelukkig past hij meestal wel tussen twee banken die met de ruggen naar elkaar toe staan. Ik ga lekker zitten en er komt een soort rust over me heen. Vakantie, thuis even thuis laten, daar bekommeren mijn man en oma zich nu over.

Na een korte rit zijn we op  het punt waar Bluffmaster ook instapt. Als de trein weer verder rijdt heb ik hem nog niet gezien, hmmm, ik vermoed dat hij in het andere treinstel terecht is gekomen. Via WhatsApp trekken we samen inderdaad die conclusie.

Bij de volgende stop zal hij overstappen naar het andere treinstel. En inderdaad komt hij dan al snel bij me zitten. We zijn op weg naar Schiphol, waar we de shuttlebus naar het Ibis Budget hotel zullen pakken, waar we een nachtje verblijven.

Nachtje in het Ibis Budget hotel

Als we op Schiphol aankomen hebben we net de shuttle gemist. Dus even een kwartiertje wachten. We kletsen volop, We hebben elkaar al een tijdje niet gezien, dus hebben ook wel het nodige bij te praten, plus natuurlijk de reis naar Vegas.

Kamer Ibis Budget Hotel

Kamer Ibis Budget Hotel

Al snel is de shuttle er en een minuut of tien later komen we al bij het hotel aan. We hebben gereserveerd dus we krijgen al snel de sleutel van onze kamer, een 3 persoonskamer, een dubbel bed met dwars er boven nog een tweede bed, dus een soort stapelbed. Het is nog redelijk vroeg, uur of half tien, dus we besluiten lekker te gaan slapen. Bluffmaster biedt aan in het bovenste bed te gaan slapen.

Door de spanning, het is nu toch echt weer zo ver, lig ik nog een tijdje te draaien, maar al vrij snel val ik in slaap. Gelukkig want de wekker gaat om vijf uur weer.  Onze vlucht naar New York vertrekt om 9.15 uur.

Overzicht reisverslagen SubAqua in Las Vegas November 2016

Nov 2016 – Voorbereidingen voor de volgende trip
Dag 1A – Werk zit er op, laatste dingetjes en met de trein naar Schiphol
Dag 1B – Vlucht naar Vegas, inchecken Mirage en pokeren in Excalibur
Dag 2 – Bezoek aan supermarkt en Red Rock Casino, weer naar Excalibur voor poker
Dag 3 – Verkassen naar Downtown, Fremont Street verkennen en Pai Gow Poker
Dag 4 – een goede daad, eten in de 4Queens en pokeren in de Golden Nugget
Dag 5 – Verhuizen naar de Strip, kaartjes show geregeld, poker en craps spelen
Dag 6 – Football Frenzy en Michael Jackson – ONE show in Mandalay Bay
Dag 7 – Flush Fever promotie, de show KA en veel poker
Dag 8 – Shoppingtime, lunchafspraak en natuurlijk ook pokeren
Dag 9 – Pokeren, een briefje, steakhouse en Flush Fever

Delen.

Over de auteur

SubAqua

Hoi! Ik ben SubAqua en ik ben een vrouw van middelbare leeftijd, getrouwd en ik heb twee kinderen. In oktober 2009 ben ik voor het eerst met vrienden mee geweest naar Las Vegas en dat vond ik zo leuk dat ik sindsdien elk jaar afreis naar deze geweldige stad. Met mijn reisjes heb ik veel lokale spelers en croupiers leren kennen. Ik ben er nu in totaal 10 keer geweest en sommige contacten zijn uitgegroeid tot vriendschappen. Las Vegas voelt echt als een tweede thuis voor mij. In mijn reisverslagen neem ik jullie graag mee in mijn belevingen in Las Vegas en omstreken.