Man wint 15,3 miljoen dollar in pokertoernooi Las Vegas

0

De 23-jarige Daniel Colman heeft in Las Vegas de afgelopen nacht tijdens een pokertoernooi een fenomenaal bedrag van meer dan 15,3 miljoen dollar gewonnen. Het pokertoernooi, dat officieel ‘The Big One for One Drop’ heet, had een inleg van maar liefst één miljoen dollar.

Miljoenen aan prijzengeld

Het is niet niks: één miljoen dollar inleggen voor een pokertoernooi. Toch waren er dit jaar in totaal 42 professionele pokerspelers en zakenmannen die in Las Vegas wel een kaartje wilde leggen om kans te maken op de hoofdprijs van $15.306.668. Uiteindelijk versloeg Colman heads-up pokerprofessional Daniel Negreanu (39) uit Canada die naar huis ging met 8,3 miljoen dollar.

Speciaal toernooi

De ‘Big One for One Drop’ is niet zomaar een pokertoernooi. Het toernooi is bedacht door Guy Laliberté, de oprichter van Cirque du Soleil in samenwerking met de World Series of Poker die elk jaar in Las Vegas wordt gehouden. Laliberté heeft met zijn bedrijf diverse shows draaien over de hele wereld en is hier miljardair mee geworden. De shows ‘O‘, Ka en Mystère zijn onder andere te bewonderen in Las Vegas.

Goededoelenorganisatie

Naast Cirque du Soleil heeft de zakenman een eigen goededoelenorganisatie opgezet genaamd ‘ONE DROP‘. Deze organisatie zet zich in voor arme mensen die moeilijk aan veilig water kunnen komen. Verder staat Laliberté er om bekend niet bang te zijn om te pokeren voor miljoenen dollars. Eén en één is twee en zo ontstond de ‘Big One for One Drop’ waar 11,11% van de inleg van 1 miljoen dollar naar het goede doel gaat. Dit jaar was dat goed voor meer dan 4,6 miljoen.

Hoogste bedrag in de geschiedenis van toernooipoker

Het is niet de eerste keer dat dit pokertoernooi wordt gehouden. In 2012 won de professionele pokerspeler Antonio Esfandiari 18,3 miljoen dollar het toernooi met dezelfde opzet. Dat bedrag is nog steeds het hoogste eenmalige gewonnen bedrag in de historie van toernooipoker.

Bron: Pokernews

Delen.

Over de auteur

Vegasinfo.nl is dé Nederlandstalige website met alle informatie over Las Vegas. Wij brengen je dagelijks het laatste nieuws over de stad, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, uitgaan, reistips en meer.