Grote taxistaking in Las Vegas

0

Honderden taxichauffeurs in Las Vegas rijden sinds zondag geen klanten meer rond. De chauffeurs eisen meer geld en klagen over de verslechterende arbeidsomstandigheden. Net na middernacht zijn taxichauffeurs van het taxibedrijf Yellow-Checker-Star Taxi Cab Corporation begonnen met een staking die al enkele uren voortduurt.

Eerlijke prijs

Het bedrijf en de vakbond kunnen het maar niet eens worden over bepaalde eisen. Voor sommige taxichauffeurs gaat het om het geld. Ze willen een eerlijke prijs voor het werk wat ze leveren. “Ze moeten ons respecteren en de winst die ze maken eerlijk delen”, aldus taxichauffeur Brian Stanley.

Onredelijke werktijden

Andere chauffeurs zeggen dat de arbeidsomstandigheden erg slecht zijn. Zo zou men onredelijke werktijden krijgen. Bill Shranko, directeur Operations bij de Yellow-Checker-Star Taxi Cab Corporation, vindt het allemaal wel mee vallen. “Als het hier zo slecht is, waarom werken ze dan niet voor andere taxibedrijven? We zijn de populairste werkgever om voor te werken in Las Vegas”, aldus Shranko.

Het is nog onbekend wanneer de taxistaking wordt beëindigd. Volgens de taxichauffeurs gaan ze door tot dat er een oplossing is gevonden.

Bronnen: Las Vegas Sun en KTNV

Delen.

Over de auteur

Vegasinfo.nl is dé Nederlandstalige website met alle informatie over Las Vegas. Wij brengen je dagelijks het laatste nieuws over de stad, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, uitgaan, reistips en meer.