Het beroemde Las Vegas bord gaat voor zonne-energie

0

Na meer dan 50 jaar krijgt het beroemde Las Vegas bord een nieuwe energiebron. Het bord zal vanaf 2014 zonne-energie gebruiken om ’s avonds het iconische bord met tientallen lampjes te kunnen verlichten.

Toeristen kunnen gewoon foto’s blijven maken

Op maandag 18 november 2013 is de eerste stap gezet voor de bouw van de zonnepanelen. In het begin van 2014 moet de bouw zijn afgerond. Mensen die foto’s willen maken van het bekende bord zullen tijdens de bouw niet worden belemmerd. Het bord blijft dus gewoon voor iedereen toegankelijk.

Ontwerper Betty Willis

Het bekende en iconische lichtgevende bord met de tekst ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’ werd in 1959 ontworpen door Betty Willis en gemaakt door Western Neon. Sommige mensen zien het bord als het echte zuidelijke einde van de Las Vegas Strip maar officieel bevindt het beroemde Las Vegas bord zich ongeveer 6,5 km buiten de grenzen van de stad.

Bron: ReviewJournal

Delen.

Over de auteur

Vegasinfo.nl is dé Nederlandstalige website met alle informatie over Las Vegas. Wij brengen je dagelijks het laatste nieuws over de stad, bezienswaardigheden, activiteiten, hotels, uitgaan, reistips en meer.